Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na cesto (cca na 35-40 kusov)
na želé z vareného vína
Poznámka: Koreniny môžete nahradiť 1-2 lyžicami zmesi korenia do vareného vína.
Všetky suroviny na cesto vložíme do miešacej misky kuchynského robota alebo ručného mixéra a hákom na cesto vypracujeme na hladké cesto.
Z cesta na pomúčenej pracovnej doske rukami vytvarujeme guľu a prikryté necháme odpočívať v chladničke asi 45 minút.
Suroviny na želé z vareného vína vložíme do menšej rajnice a spolu so želírovacím cukrom ich privedieme do varu.
Zmes za občasného miešania 4 minúty povaríme.
Želé z vareného vína ešte horúce prepasírujeme cez sitko a prelejeme do misy. Necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu a stuhnúť.
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom a vyložíme papierom na pečenie 1-2 plechy.
Cesto rozdelíme na 10 g kúsky, z ktorých pomúčenými rukami vytvarujeme guľôčky.
Guľôčky umiestnime na pripravené plechy, v trochu väčšej vzdialenosti od seba a rukoväťou varešky im do stredu urobíme priehlbiny.
Guľôčky cesta pečieme v predhriatej rúre približne 15-18 minút, nenecháme ich priveľmi zhnednúť, upečené necháme celkom vychladnúť.
Želé z vareného vína vymiešame s kvapkou rumu a naplníme ho do zdobiaceho vrecka alebo do mraziaceho vrecka.
Odstrihneme špičku vrecka a želé z vareného vína naplníme priehlbiny koláčikov.
Želé necháme stuhnúť a koláčiky do podávania uložíme do dózy na sušienky. Tam zostanú čerstvé najmenej 3-4 týždne.
Share or print this recipe