Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Najprv si v miske vymiešame sneh z bielkov a štipkou soli. Vždy keď miešame sneh, tak bielky musia byť studené a miska čistá. Miešame 5 minút na plné otáčky.
3 žĺtky pridáme do misky s 3 lyžicami hnedého cukru a vymiešame. Počas miešania pridáme 3 lyžice horúcej vody, aby boli žĺtka nadýchanejšie. Do vymiešaných žĺtkoch rukou primiešame špaldovú múku, vločky, čajovú lyžičku prášku do pečiva, semienka, jogurt, citrónovú kôru a šťavu z citróna. Zľahka zamiešame sneh z bielkov.
Bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme kokosom.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 40 minút.
Ak sa vám zdá bábovka málo sladká pripravte si citrónovú polevu. Práškový cukor zmiešame s pár kvapkami citrónovej šťavy a polejeme polevou bábovku.
Share or print this recipe