Kokosové tiramisu s čučoriedkami

Prísady

  • 180 g dlhých piškót
  • 350 g mascarpone
  • 2 cl kokosového likéru (nemusí byť)
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 200 g tvarohu
  • 70 g Korunný hnedý trstinový cukor kryštálový
  • 70 g bielej čokolády
  • 250 ml šľahačky
  • 500 g čučoriedok
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 20 g kokosových čipsov
  • Čerstvé čučoriedky 
  • Čerstvá mäta

Príprava

Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli. Mascarpone zmiešajte s tvarohom, roztopenou čokoládou, strúhaným kokosom, 40 g kryštálového hnedého trstinového cukru a kokosovým likérom. Šľahačku vyšľahajte dotuha a opatrne primiešajte do krému. Čučoriedky umyte a nechajte odkvapkať. Čučoriedky dajte s citrónovou šťavou a zvyšným cukrom do misky a vymixujte na pyré. 1/3 čučoriedkového pyré dajte do chladničky. Piškóty rozdeľte na polovice a poklaďte na dno pohárov (alebo formy). Striedavo vrstvite cca 1,5 PL čučoriedkového pyré a mascarpone krému. Vrstvenie ukončite mascarpone krémom.

Poháre vložte do chladničky a chlaďte min. 4 hodiny. Kokosové čipsy opražte do hneda. Pred podávaním rozdeľte zvyšné čučoriedkové pyré na povrch pohárov. Tiramisu ozdobte opraženými kokosovými čipsami, čučoriedkami a lístkami mäty a hneď podávajte.

Tip: ak chcete pripraviť nealkoholický variant, vynechajte kokosový likér alebo ho nahraďte kokosovým pyré.

Tip na servírovanie: ak nechcete čučoriedkové tiramisu podávať v pohároch ale nakrájané na tanieri, vrstvite krém do formy s objemom 1,5 litra.

Ďaľšie recepty