Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Rúru predhrejeme na 150 °C. Plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie.
Múku preosejeme s práškom do pečiva a pudingovým práškom, zmiešame s nakrájaným maslom, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a rum a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré vyformujeme do tvaru gule.
Príprava plnky: bielky s práškovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešame kokos.
Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na plech. Potrieme džemom a navrch navrstvíme sneh s kokosom. Koláč pečieme v rúre na strednej poličke približne 20 minút. Upečený koláč vyberieme, ešte horúci nakrájame na kúsky veľké približne 4 cm a necháme vychladnúť. Príprava polevy: čokoládu a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli (40 °C).Primiešame olej.
Kokosové rezy namáčame do čokoládovej polevy tak, aby boli polevou pokryté bočné plochy. Potom ich necháme odkvapkať a uložíme na papier na pečenie, aby poleva stuhla.
Rezy vydržia približne 3 týždne.
Share or print this recipe