Kokosová torta s mangom

Prísady

1 torta ø 24 cm | 1 hodina {bez času na chladenie}
Na korpus:

Na kokosový krém:

  • 750 g odtučneného tvarohu
  • 500 g mascarpone light
  • 100 g Korunný hnedý trstinový cukor kryštálový
  • Zrniečka z jedného vanilkového struku
  • 100 g kokosových vločiek
  • 2 štamprlíky rumu
  • 2 balenia želatíny {granulovanej}

Na krém s mangom:

  • 2 mangá
  • ½ ČL škorice
  • 3 kopcovité PL Korunný hnedý trstinový cukor kryštálový
  • Zrniečka z jedného vanilkového struku
  • 1 balenie želatíny {granulovanej}

Na ozdobu:

  • physalis, červené pomaranče, strúhaný kokos, rozmarín, plátky citróna
  • 50 g strúhaného kokosu

Príprava

Na prípravu keksov bez obsahu lepku vymieste všetky prísady na krehké cesto. Rozotriete ho na plech (alebo povykrajujte keksy, ak nechcete urobiť kokosovo-mangový koláč) a pečte v predhriatej rúre pri teplote 175 °C s konvekciou približne 12 až 15 minút.

Potom nechajte vychladnúť a pomrvte na jemné omrvinky. Maslo roztopte, zmiešajte s omrvinkami a utlačte na dno rozkladacej formy s priemerom 24 cm. Dajte chladiť do chladničky {približne na 30 minút}.

Na prípravu kokosového krému vymiešajte dohladka mascarpone, odtučnený tvaroh, trstinový cukor, vanilku, kokosové vločky a rum. Želatínu pripravte podľa návodu na obale a primiešajte do krému. Krém rovnomerne rozotrite na vychladnutý tortový korpus.

Na prípravu mangového krému ošúpte mango, zbavte ho kôstky a vymixujte na pyré. Pridajte k nemu škoricu, cukor a vanilkové zrniečka. Želatínu pripravte podľa návodu na obale a pridajte k mangovej zmesi. Mangový krém rozotrite na kokosový krém a tortu nechajte cez noc v chladničke. Pred podávaním ozdobte physalisom, červeným pomarančom, strúhaným kokosom, rozmarínom a plátkami citróna.

Ďaľšie recepty