Kokosová roláda

Prísady

  • 300 g rozdrvených maslových keksov  
  • 200 g Korunného cukru práškového
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 20 g kakaového prášku
  • 150 g marhuľového džemu
  • 2 PL rumu 
  • Čokoládová poleva na potretie
  • Strúhaný kokos na obalenie 

Na plnku

Príprava

Keksy spolu s ostatnými prísadami dáme do misky a použitím miesiaceho háku dobre vymiesime. Potom na pol hodiny odložíme do chladu.

Príprava plnky

 

maslo s práškovým cukrom, rumom a mliekom vymiešame do peny. Pridáme strúhaný kokos a dobre premiešame.

Cesto rozdelíme na 4 časti. Na doske posypanej práškovým cukrom každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 4 mm. Plnku tiež rozdelíme na 4 časti, opatrne navrstvíme na cesto a pozdĺžne zrolujeme.

Každú roládu uložíme na potravinársku fóliu, potrieme čokoládovou polevou a výdatne vyváľame v kokose. Zavinieme do fólie a odložíme do chladničky.  

 

Roládu servírujeme nakrájanú na plátky.

 

 

 

 

Ďaľšie recepty