Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Cesto:
Krém:
Žĺtka a cukor vyšľahajte, kým žĺtka nezblednú a cukor sa neroztopí. Pridajte pomarančovú kôru, mleté mandle aj múku. Nakoniec z bielok vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho primiešajte do cesta.Cesto potom rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte približne 12 - 15 minút. Po upečení vyberte cesto a nechajte pár minút vychladnúť. Potom ho opatrne zarolujte a nechajte úplne vychladnúť.
Na krém si spolu zmiešajte mlieko s hrubou múkou, pridajte kôru aj šťavu (aj s kúskami pomarančov) a vajíčko. Dobre premiešajte a dajte variť na mierny plameň. Za stáleho miešania varte, pokiaľ základ krému nezhuste. Konzistenciou bude pripomínať hustý puding. Základ potom odstavte, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť. Medzi tým si vymiešajte masloizbovej teploty s cukrom a pridajte pomarančový základ. Všetko spolu dobre premiešajte. Ak sa vám zdá krém príliš tekutý, odložte ho na pár hodín do chladničky.
Nakoniec opatrne rozrolujte cesto,a potrite skoro celým krémom. Časť si nechajte bokom, roládu potrebujete natrieť aj z vonkajšej strany. Roládu zarolujte, a ak chcete dosiahnuť pekný tvar, zabaľte ju do potravinárskej fólie a nechajte chvíľu odležať.
Roládu potom portite tenučkou vrstvou krému aj z vonkajšej strany a posypte strúhaným kokosom. Ideálne je si roládu pretáčať pomocou alobalu a tak natrieť aj posypať z každej strany.
Takto pripravenú roládu ešte nechajte odležať aspoň do druhého dňa. Chute sa prepoja, korpus nasiakne chuť krému a celý zákusok bude chutiť ešte lepšie.Pred podávaním zrežte konce, ktoré môžete hneď ochutnať, a zvyšok rolády nakrájate na hrubšie plátky.
Share or print this recipe