Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Karamel
Citrónovú trávu podrvíme, aby uvoľnila arómu, a nakrájame ju na kúsky. Zmiešame smotanu, kokosové mlieko, bio cukor, citrónovú trávu a zahrejeme, aby sa cukor rozpustil. Priklopené necháme 10 min. odstáť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Zmes na panna cottu precedíme a vmiešame do nej želatínu. Premiešané vlejeme do okrasných pohárov a necháme odstáť v chladničke. Ozdobíme opraženými kokosovými lupienkami a kôrou z limetky.
na dno pohárov môžete urobiť karamel.
Cukor dáme do vyššej rajnice s hrubým dnom. Na miernom plameni zahrievame tak, aby zlatol a nepripaľoval sa.
Len čo sa cukor rozpustí do tekutej zmesi, zložíme ho z ohňa. Pridáme vodu, karamel bude prskať, tak buďte opatrní. Vrátime na sporák a miešame, kým nebude karamel bez hrudiek.
Vmiešame citrónovú šťavu a necháme ho vychladnúť.
Karamel vlejeme na dno pohárov pred tým, než ich naplníme panna cottou. Zvyšný karamel necháme na zdobenie dezertov, zmrzlín alebo len na maškrtenie.
Share or print this recipe