Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Madlenky (rozložené naokolo 20 kusov}:
Mangovo tvarohový krém:
Na zdobenie:
Ostatné:
Citrón umyte pod horúcou vodou, vytlačte šťavu a nastrúhajte kôru. Potom si rozpustite maslo. V miske si ručne pomocou metličky vymiešame vajíčka s práškovým cukrom asi 5 minút, až kým nám nevznikne hustá pena. Následne primiešame do tejto zmesi preosiatu múku s práškom do pečiva, zmes zmiešame a postupne prilejeme maslo. Nakoniec pridáme ešte citrónovú kôru, citrónovú šťavu. Všetko jemne spojíme.
Formu na pečenie madleniek vytrieme maslom a potom vysypeme múkou. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka, plníme formu do 2/3. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi tak 8 až 11 minút. Po upečení ich opatrne vyberieme z formy na mriežku a necháme vychladnúť.
Na prípravu mangovo tvarohového krému, ošúpte mango, odstráňte kôstku a nakrájajte dužinu na kúsky. Jemne rozmixujte ručným mixérom. Tvaroh s kokosovým mliekom vymiešajte do hladka. Primiešajte púdrový cukor a dužinu vanilkového lusku. Želatínu rozpustite v ľadovej vode a vmiešajte do krémovej hmoty. Dajte zachladiť do chladničky.
Na dno tortovej formy s priemerom 22 cm vložte papier na pečenie. Madlenky rozkrojte pozdĺžne na polovicu a poukladajte ich do vnútorného okraja formy. Zvyšné madlenky rozdrvte a zarovnajte nimi dno formy. Potom vložte vychladený mangovo-tvarohový krém ( tak aby okraj madleniek bol vyššie ako krém). Nechajte v chladničke najmenej tri hodiny alebo cez noc. Ozdobte veľkým množstvom kokosových vločiek a banánových čipsov a pridajte tematickú dekoráciu. Môžete obviazať ozdobnou stužkou.
Share or print this recipe