Kokosová Charlotte torta

Prísady

Madlenky (rozložené naokolo 20 kusov}:

  • 2 väčšie vajcia
  • 120 g Korunného práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 1 bio citrón
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • 120 g masla (rozpusteného)

Mangovo tvarohový krém:

  • 1 mango
  • 500 g jemného tvarohu
  • 70 ml kokosového mlieka
  • 120 g Korunného púdrového cukru
  • 1 vanilkový lusk (dužina)
  • 1,5 balenia granulovanej želatíny

Na zdobenie:

  • Kokosové vločky
  • Ovocie podľa vášho výberu (sušené alebo čerstvé napr. banánové čipsy)
  • Dekorácia na tortu (napr. plameniak)
  • Farebná stužka

Ostatné:

  • Forma na madlenky
  • tortová forma s priemerom 22 cm

Príprava

Citrón umyte pod horúcou vodou, vytlačte šťavu a nastrúhajte kôru. Potom si rozpustite maslo. V miske si ručne pomocou metličky vymiešame vajíčka s práškovým cukrom asi 5 minút, až kým nám nevznikne hustá pena. Následne primiešame do tejto zmesi preosiatu múku s práškom do pečiva, zmes zmiešame a postupne prilejeme maslo. Nakoniec pridáme ešte citrónovú kôru, citrónovú šťavu. Všetko jemne spojíme.

Formu na pečenie madleniek vytrieme maslom a potom vysypeme múkou. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka, plníme formu do 2/3. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi tak 8 až 11 minút. Po upečení ich opatrne vyberieme z formy na mriežku a necháme vychladnúť.

Na prípravu mangovo tvarohového  krému, ošúpte mango, odstráňte kôstku a nakrájajte dužinu na kúsky. Jemne rozmixujte ručným mixérom. Tvaroh s kokosovým mliekom vymiešajte do hladka. Primiešajte púdrový cukor a dužinu vanilkového lusku. Želatínu rozpustite v ľadovej vode a vmiešajte do krémovej hmoty. Dajte zachladiť do chladničky.

Na dno tortovej formy s priemerom 22 cm vložte papier na pečenie. Madlenky rozkrojte pozdĺžne na polovicu a poukladajte ich do vnútorného okraja formy. Zvyšné madlenky rozdrvte a zarovnajte nimi dno formy. Potom vložte vychladený mangovo-tvarohový krém ( tak aby okraj madleniek bol vyššie ako krém). Nechajte v chladničke najmenej tri hodiny alebo cez noc. Ozdobte veľkým množstvom kokosových vločiek a banánových čipsov a pridajte tematickú dekoráciu.  Môžete obviazať ozdobnou stužkou.

Ďaľšie recepty