Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na 1 Charlotte s priemerom 22 cm
Na madlenky (asi 20 kusov):
Na mangový tvarohový krém:
Na ozdobu:
Pre madlenky predhrejte rúru s horúcim vzduchom na 200 °C. Plech na madlenky potrieme lyžičkou rozpusteného masla.
Vajcia šľahajte s cukrom v kuchynskom robote niekoľko minút do nadýchanej hmoty. Vmiešajte múku. Bio citrón umyte v horúcej vode, vytlačte šťavu a nastrúhajte kôru. Citrónovú šťavu a citrónovú kôru vmiešajte do cesta spolu s práškom do pečiva a rozpusteným maslom. Zmes nechajte 20 minút odstáť a potom nalejte do plechu na madlenky.
Madlenky pečte v predhriatej rúre na 200 °C po dobu desiatich minút.
Na krém z mangového tvarohu olúpte mango, odstráňte kôstku a dužinu nakrájajte na kúsky. Rozmixujte najemno tyčovým mixérom. Tvaroh rozmixujte s kokosovým mliekom do hladka. Vmiešajte práškový cukor a dužinu z jedného vanilkového struku. Želatínu rozpustite v ľadovo studenej vode a vmiešajte do krému. Krém krátko nechajte vychladiť v chladničke.
Vyložte formu s priemerom 22 centimetrov papierom na pečenie. Madlenky pozdĺžne rozpoľte a položte polovičky na vnútorný okraj pekáča. Zvyšné madlenky rozdrobte a vyložte nimi dno pekáča. Na madlenky rozotrite mangový tvarohový krém. {Uistite sa, že sú madlenky po okrajoch vyššie ako krém.} Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny {alebo cez noc}. Ozdobte množstvom kokosových vločiek a banánových lupienkov a navrch dajte tematické zdobenie. Prípadne opatrite mašľou vo vhodnej farbe.
Share or print this recipe