Kokosová Charlotte

Prísady

Na 1 Charlotte s priemerom 22 cm

Na madlenky (asi 20 kusov):

  • 2 vajcia veľkosti L
  • 100 g hnedého trstinového cukru
  • 100 g múky
  • 1 bio citrón
  • ¾ čajovej lyžičky prášku na pečenie
  • 100 g masla {rozpusteného}
  • 1 čajová lyžička masla {rozpusteného}

Na mangový tvarohový krém:

  • 1 mango
  • 500 g tvarohu
  • 70 ml kokosového mlieka
  • 120 g práškového cukru
  • Dreň vanilkového lusku
  • 1,5 bal. Granulovaná želatína

Na ozdobu:

  • Strúhaný kokos
  • Ovocie podľa vlastného výberu (sušené alebo čerstvé: napr. banánové lupienky)
  • Motto tortová poleva (napr. Flamingo)
  • farebne ladiaca mašľa

Príprava

Pre madlenky predhrejte rúru s horúcim vzduchom na 200 °C. Plech na madlenky potrieme lyžičkou rozpusteného masla.

Vajcia šľahajte s cukrom v kuchynskom robote niekoľko minút do nadýchanej hmoty. Vmiešajte múku. Bio citrón umyte v horúcej vode, vytlačte šťavu a nastrúhajte kôru. Citrónovú šťavu a citrónovú kôru vmiešajte do cesta spolu s práškom do pečiva a rozpusteným maslom. Zmes nechajte 20 minút odstáť a potom nalejte do plechu na madlenky.

Madlenky pečte v predhriatej rúre na 200 °C po dobu desiatich minút.

Na krém z mangového tvarohu olúpte mango, odstráňte kôstku a dužinu nakrájajte na kúsky. Rozmixujte najemno tyčovým mixérom. Tvaroh rozmixujte s kokosovým mliekom do hladka. Vmiešajte práškový cukor a dužinu z jedného vanilkového struku. Želatínu rozpustite v ľadovo studenej vode a vmiešajte do krému. Krém krátko nechajte vychladiť v chladničke.

Vyložte formu s priemerom 22 centimetrov papierom na pečenie. Madlenky pozdĺžne rozpoľte a položte polovičky na vnútorný okraj pekáča. Zvyšné madlenky rozdrobte a vyložte nimi dno pekáča. Na madlenky rozotrite mangový tvarohový krém. {Uistite sa, že sú madlenky po okrajoch vyššie ako krém.} Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny {alebo cez noc}. Ozdobte množstvom kokosových vločiek a banánových lupienkov a navrch dajte tematické zdobenie. Prípadne opatrite mašľou vo vhodnej farbe.

Ďaľšie recepty