Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Najprv si začneme pomaly vymiešavať bielky spolu so štipkou soli a keď už máme penu, pomaly za stáleho miešania prisypávame cukor a vymiešame na tuhý sneh. Následne si zvlášť vymiešame žĺtky a vajce s cukrom do peny a potom už len zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Väčší plech si vystelieme papierom na pečenie a nanášame striedavo sneh a piškótové cesto do pásov vedľa seba. Dáme piecť na 180°C asi 20 minút.
Medzitým si pripravíme malinovú šťavu. Mrazené maliny a hnedý cukor v hrnci privedieme do varu, opatrne premiešavame, varíme asi 1 – 2 minúty. Vo vode si rozpustíme škrob a prilejeme k malinám, za občasného miešania varíme do zhustnutia. Malinovú zmes prelejeme do studenej misky a necháme vychladnúť.
Vymiešame si šľahačku bez pridania cukru a do misky si nakrájame jahody na menšie kúsky, zopár odložíme na zdobenie.
Po upečení cesto dáme dole z plechu, necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu. Na jednu časť natrieme malinové coulis a ozdobíme malinami. Následne šľahačku nanesieme na koláč, posypeme nakrájanými čerstvými jahodami a na vrch položíme druhé cesto. Dozdobíme šľahačkou, jahodami a čerstvými malinami.
Share or print this recipe