Kardinálov koláč

» prejsť k videu

    Jahodová eminencia

Prísady

Cesto:

Sneh:

Malinové coulis:

Plnka:

  • 400 ml smotany na šľahanie

Na dozdobenie:

  • 125 g čerstvých malín
  • 400 g jahôd

 

Príprava

Najprv si začneme pomaly vymiešavať bielky spolu so štipkou soli a keď už máme penu, pomaly za stáleho miešania prisypávame cukor a vymiešame na tuhý sneh. Následne si zvlášť vymiešame žĺtky a vajce s cukrom do peny a potom už len zľahka primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Väčší plech si vystelieme papierom na pečenie a nanášame striedavo sneh a piškótové cesto do pásov vedľa seba. Dáme piecť na 180°C asi 20 minút.

Medzitým si pripravíme malinovú šťavu. Mrazené maliny a hnedý cukor v hrnci privedieme do varu, opatrne premiešavame, varíme asi 1 – 2 minúty. Vo vode si rozpustíme škrob a prilejeme k malinám, za občasného miešania varíme do zhustnutia. Malinovú zmes prelejeme do studenej misky a necháme vychladnúť.

Vymiešame si šľahačku bez pridania cukru a do misky si nakrájame jahody na menšie kúsky, zopár odložíme na zdobenie.

Po upečení cesto dáme dole z plechu, necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu. Na jednu časť natrieme malinové coulis a ozdobíme malinami. Následne šľahačku nanesieme na koláč, posypeme nakrájanými čerstvými jahodami a na vrch položíme druhé cesto.  Dozdobíme šľahačkou, jahodami a čerstvými malinami.

 

 

Video

Ďaľšie recepty