Karamelové srdiečka

Prísady

Na ca. 65 kusov:

Na plnenie:

  • 1 plechovka karamelu

Na ozdobu:

  • 50 g tmavej čokolády
  • 1 - 2 čajové lyžičky kokosového oleja

Príprava

Premiešajte všetky ingrediencie pomocou kuchynského robota. Prípadne zmiešajte múku s mandľami, položte na pracovnú plochu a uprostred urobte jamku. Do priehlbiny dajte cukor a žĺtok. Maslo nakrájajte na malé kocky a rozložte okolo priehlbiny a vytvorte hladké cesto. Vytvarujte cesto do tvaru gule, dajte do potravinárskej fólie a nechajte 2 hodiny odpočívať v chladničke.

Predhrejte rúru na 170 ° C - horné a dolné pečenie. Cesto rozpolte a znova premieste. Jednu polovicu vyvaľkajte a vykrojte srdiečka. Položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Z druhej polovice cesta vykrojte srdiečka a tiež malé srdiečka uprostred a upečte. Nechajte vychladnúť.

Srdiečko bez dierky potrite karamelom a prilepte srdiečkom s dierkou. Položte na papier na pečenie.

Čokoládu s kokosovým tukom pomaly rozpustite, dajte do vrecka, odrežte hrot a sušienky ozdobte jemnými čokoládovými linkami alebo ich ozdobte pomocou vidličky. Skladujte v dobre uzavretej dóze na sušienky.

Tip:

Srdiečka možno tiež zlepiť s arašidovým maslom alebo džemom. Miesto strúhaných mandlí v krehkom ceste môžete použiť aj 30 g múky.

Ďaľšie recepty