Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Guľatá forma 24cm
12/14 porcií
Cesto:
Kandizované pomaranče:
Do misy navážime obidva druhy múky, cukor, prášok do pečiva, soľ a kôru z pomaranča a zamiešame. Pridáme jogurt, olej, pomarančovú šťavu a stierkou či ručnou metličkou vymiešame na hladkú hmotu. Tortovú formu vyložíme papierom, hmotu do nej nalejeme a pečieme pri 160°C asi 30 min., alebo pokým špajdľa zapichnutá do stredu nezostane po vytiahnutí suchá. Korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho opatrne nožom uvoľníme a dáme na servírovací tanier.
Pomaranče dobre umyjeme a ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé asi 7 až 8 mm. Narovnáme na dno veľkého hrnca, pridáme soľ, vanilkový lusk a krupicový cukor, zalejeme vodou a priamo na hladinu dáme kruh vystrihnutý z papiera na pečenie, ktorý všetky pomaranče zakryje. Na veľmi miernom ohni varíme asi 30 min., pokiaľ sa väčšina tekutiny neodparí a pomaranče sa nepresladia. Necháme ich krátko vychladnúť a potom ich ešte za tepla z hrnca opatrne vyberieme na plech s papierom na pečenie.
Vychladnutý koláč ozdobíme pomarančami a zbytkom sirupu, ktorý zostal v hrnci. Pri servírovaní môžeme servírovať lyžicu či dve jogurtu.
Share or print this recipe