Jemne horká čokoládová torta

Prísady

12 porciídoba pečenia 55 minútnenáročná príprava 

Základ 

 

Plnka 

Príprava

Na základ vymiešame studené prísady do hladkého cesta a necháme 1 hodinu odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním vymastenú tortovú formu. Vidličkou niekoľkokrát popicháme a pečieme pri 200 °C asi 10 minúť. 

Na plnku vymiešame v kuchynskom robote maslo a trstinový cukor. Postupne zapracujeme vajcia a kakao.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a s tekutou šľahačkou zapracujeme do hmoty. Vylejeme na predpečený základ a pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 160 °C asi 45 minút, až je čokoládová hmota pevná. 

Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom na krémovú hmotu, potrieme ňou vychladnutú tortu a posypeme nastrúhanou čokoládou.

Ďaľšie recepty