Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na tortovú formu s priemerom 22 cm
na tortový základ:
na tvarohový krém:
na polevu:
na ozdobu:
Rúru predhrejeme na 170 °C, so zapnutým teplovzduchom. Vložíme do rúry žiaruvzdornú nádobu s vodou (vedľa ktorej bude neskôr stáť tortová forma).
Na cesto rozpustíme maslo. Maslové sušienky rozdrvíme elektrickým sekáčikom, alebo ich vložíme do vrecka na potraviny a rozdrvíme váľkom na cesto. V miske dôkladne zmiešame s rozpusteným maslom, cukrom a škoricou. Zmes vylejeme do tortovej formy a stlačíme, aby vznikol pevný tortový základ.
Na tvarohový krém krátko premiešame tvaroh, smotanový syr a cukor. Po jednom pridáme vajcia. Zo smotany na šľahanie a pudingového prášku vyšľaháme tuhú šľahačku a zľahka ju vmiešame do tvarohovej zmesi.
Krém nalejeme do formy. Do tvarohovej zmesi pridáme dve lyžice maku, lyžicou zhruba vmiešame do hornej vrstvy krému a uhladíme.
Po približne 45 minútach pečenia vyberieme z rúry a necháme 10 minút vychladnúť. Rúru nevypíname!
Kyslú smotanu s cukrom vymiešame do hladka a opatrne natrieme na teplý tvarohovo-makový krém. Pečieme ďalších 10 minút, upečené necháme vychladnúť vo vypnutej, otvorenej rúre asi hodinu a potom dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Pred podávaním ozdobíme čerstvými figami, semienkami granátového jablka, lístkami mäty a vetvičkami rozmarínu.
Poznámka: Vodná para slúži na zabránenie vznikaniu trhlín na povrchu.
Tip: Makovo-tvarohovú tortu môžeme podávať aj so slivkovým džemom!
Share or print this recipe