Jahodový džem s vanilkou a čokoládou

Prísady

  •  1,5 kg jahôd
  •  500 g Korunného cukru želírovacieho 3:1
  •  1 vanilkový struk
  •  40 g horkej čokolády (čokoláda na varenie)

Príprava

Jahody umyte, nechajte dobre odkvapkať a odstráňte stonky. Z polovice urobte pyré, nakrájajte zvyšné jahody na kúsky, pridajte a premiešajte so želírovacím cukrom. Vanilkové struky rozkrojte a zoškrabnite dužinu a pridajte polovicu struku. Nechajte odležať na chladnom mieste po dobu 1-2 hodín.

Priveďte ovocnú hmotu do varu, miešajte a varte 4 minúty, kým nezačne bublať. Vykonajte želírovací test.

Zložte hrniec zo sporáka a vyberte vanilkový struk. Vmiešajte čokoládu nakrájanú na malé kúsky, rýchlo nalejte do pripravených pohárov a pevne zatvorte.

Ďaľšie recepty