Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Najprv si dajte zachladiť tanierik do chladničky - pre nasledujúcu želírovaciu skúšku.
Jahody vložte do mixéra, krátko pomixujte alebo ich roztlačte pomocou špachtle. Pridajte citrónovú šťavu, bazový sirup, soľ , Korunný želírovací cukor a zmiešajte.
Ovocnú zmes varte. Medzitým otrhajte stonky z kvetov (pozri tip) a nechajte ich pripravené. Urobte želírovaciu skúšku (pozri tip).
Kvety pridajte do misy a riadne premiešajte. Prelejte horúci džem do 3 čistých pohárov (každý s objemom 250 ml) s otočnými viečkami (pozri tip) a ihneď ich uzavrite.
Jahodový džem môžete ihneď podávať alebo ho skladujte na chladnom a tmavom mieste.
Nikdy neumývajte kvety, inak stratia aromatický peľ. Najlepšie je čistiť kvety ručne - na bielom liste papiera, tak aby sa peľ zachoval a v džeme bola poznať jeho výrazná chuť. Kvety bazy zbierajte za slnečného počasia, nikdy nie po daždi.
Na studený tanierik dajte lyžičku vareného džemu, nechajte ho vychladnúť a potom naň jemne zatlačte prstom. Akonáhle džem vyzerá ako pokrčený, je pripravený. Ak nie, varte ďalšie 2 minúty a test zopakujte.
Pri nalievaní džemu do pohárov je dôležité, aby okraj pohára zostal čistý. Použite lievik na marmeládu.
Po otvorení skladujte jahodový džem v chladničke.
Share or print this recipe