Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na 12 kusov
Na cesto:
Na cheesecake plnku:
Na jahodový kompót:
Ďalej potrebujeme:
Čokoládové maslové sušienky vložíme do mraziaceho vrecka a váľkom na cesto rozdrvíme (môžeme použiť aj mixér).
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto. Cesto by malo zostať čo najviac studené.
Z krehkého cesta vytvoríme bochník, rozploštíme ho, prikryjeme a najmenej na polhodinu ho odložíme do chladničky.
Na plnku rozdelíme žĺtok od bielku, z bielkov a štipky soli vyšľaháme pevný sneh. Tvaroh so žĺtkom, smotanovým syrom, cukrom, vanilkou, citrónovou šťavou a maizenou vymiešame do krémova, napokon opatrne primiešame sneh z bielkov.
Rúru predhrejeme na 175 °C, s horným/dolným ohrevom. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 5 mm, prípadne trochu na tenšie a vykrajujeme kruhy s o niečo väčším priemerom, ako je hĺbka priehlbín formy na muffiny. Krúžky cesta povtláčame do muffinových formičiek.
Potom ich naplníme cheesecake plnkou a približne za 30 — 35 minút upečieme do zlatohneda.
Jahody rozštvrtíme a spolu s ostatnými prísadami vložíme do malej panvice. Na strednom plameni za občasného miešania dusíme asi 7-10 minút.
Upečené muffiny necháme celkom vychladnúť a pomocou tupého noža ich vyberieme z formičiek. Jahodový kompót nalejeme na muffiny a podávame.
Share or print this recipe