Jahodovo-broskyňový punč

Prísady

  • 750 g jahôd
  • 3 zrelé broskyne s bielou dužinou
  • Šťava z citróna
  • 3–4 polievkové lyžice hnedého trstinového cukru
  • 2 fľaše (0,75 l) ružového vína
  • 1 fľaša (0,75 l) suchého sektu

Príprava

Jahody umyte a nakrájajte. Nechajte dobre odkvapkať. Broskyne umyte v teplej vode alebo blanšírujte a podľa chuti olúpte. Rozpoľte, zbavte semienok, nakrájajte na tenké mesiačiky, vložte do misy a pokvapkajte citrónovou šťavou. 0,75 l ružového vína zmiešajte s trstinovým cukrom, nalejte na ovocie, prikryte a nechajte 2–4 hodiny chladiť. Tesne pred podávaním zalejte zvyškom dobre vychladeného vína a sektu.

Ďaľšie recepty