Jahodová zebrová torta bez pečenia

Prísady

Počet porcií: 10
Doba prípravy: 20 minút (bez chladenia)

  • 80 g masla
  • 200 g čokoládových maslových sušienok
  • 250 g jahôd (čerstvé alebo mrazené, rozpustené a odkvapkané)
  • 200 g Korunný pudrový cukor - extra jemný prášok
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 750 g tvarohu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 9 plátkov želatíny

Na ozdobu

  • 1 hrsť malín
  • Mäta

Príprava

Tortovú formu s priemerom 20 alebo 22 cm vyložíme papierom na pečenie.

Maslo pomaly rozpustíme v malej rajničke.

Čokoládové maslové sušienky vložíme do mraziaceho vrecka a váľkom na cesto rozdrvíme. Potom ich zmiešame s rozpusteným maslom.

Sušienkovú zmes rovnomerne rozdelíme na dne tortovej formy a pomocou pohára silno postláčame. Odložíme do chladničky.

Jahody umyjeme, stopky odstránime. Pridáme 1 lyžicu citrónovej šťavy, 50 g cukru a rozdrvíme na pyré.

Zo smotany na šľahanie vyšľaháme pevnú šľahačku.

Želatínu na 5 minút namočíme do vody.

Tvaroh, 150 g cukru a vanilkový cukor zmiešame v miske.

Zo želatíny vytlačíme vodu a v malej rajničke ju na miernom ohni rozpustíme.

Jednu tretinu tvarohovej zmesi zamiešame do rozpustenej želatíny a zohrievame, kým zmes nebude tekutá. Pridáme ju ku zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.

Postupne primiešame pevnú šľahačku.

Tretinu tvarohovej-šľahačkovej zmesi v miske zmiešame s jahodovým pyré.

Do stredu tortového základu nalejeme za naberačku tvarohového krému, potom do stredu tvarohového krému nalejeme za naberačku jahodového tvarohového krému. Postup opakujeme, kým sa oba krémy neminú.

Tortu chladíme najmenej 4 hodiny, najlepšie však celú noc.

Odstránime boky tortovej formy. Tortu ozdobíme rozpolenými alebo rozštvrtenými čerstvými jahodami a čerstvou mätou.

 

Ďaľšie recepty