Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Počet porcií: 12
Doba prípravy: 40 minút (bez chladenia)
Na cesto:
Na bazový krém:
Na ozdobu:
Ďalej potrebujeme:
Cesto:
Studené maslo pokrájame na kocky a spolu s ostatnými surovinami spracujeme na cesto.
Cesto zabalíme do fólie a na hodinu odložíme do chladničky.
Formu na tartletku s priemerom 28 cm potrieme maslom.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a prenesieme do formy na tartletku. Dôkladne ho pritlačíme k okrajom. Prečnievajúce cesto odkrojíme ostrým nožom. Cesto niekoľkokrát popicháme vidličkou. Formu „vystlanú“ cestom na 20 minút uložíme do chladničky.
Rúru predhrejeme na 180 °C, s horným/dolným ohrevom.
Na cesto položíme papier na pečenie a ako ťažítko naň nasypeme strukoviny, cesto pečieme v predhriatej rúre 15 minút. Papier na pečenie spolu so strukovinami odstránime a pečieme ďalších 10 minút.
Necháme vychladnúť.
Bazový krém:
Bielu čokoládu pokrájame na hrubo.
Smotanu na šľahanie privedieme do varu, stiahneme z ohňa a rozpustíme v nej pokrájanú čokoládu. Zmes necháme vychladnúť.
Plátky želatíny na pár minút namočíme do studenej vody.
V miske zmiešame smotanový syr s gréckym jogurtom a polovicou bazového sirupu.
Druhú polovicu bazového sirupu mierne zohrejeme. Plátky želatíny dobre vyžmýkame a rozpustíme ich v ňom. Potom vmiešame 4 lyžice syrovo-jogurtového krému. Po dokonalom rozmiešaní aj ostatný syrovo-jogurtový krém vmiešame do zmesi.
Pridáme vychladnutú zmes čokolády so šľahačkou a dôkladne premiešame.
Zostavenie:
Bazový krém natrieme na upečené cesto a bazovú tartletku položíme do chladničky najmenej na 5 hodín, ale podľa možnosti na jednu noc.
Pred podávaním ozdobíme jahodami a kvetmi bazy.
Share or print this recipe