Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcie / množstvo náplne: cca 1200 ml (6 pohárov po 200 ml)
Doba prípravy: 15 minút
Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a udusíme do mäkka v jablkovej šťave. Uvarené rozmixujeme na pyré tyčovým mixérom.
Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame na tekvicové pyré. Dobre premiešame s cukrom a citrónovou šťavou, pridáme škoricu.
Za občasného miešania privedieme do varu a mierne varíme 4 minúty. Urobíme si test želírovania.
Vyberieme zvitok škorice. Džem nalejeme do pripravených fliaš a dobre uzavrieme.
Tip:
Pikantnejšia obmena vznikne, ak do džemu pridáme badián a 2 klinčeky.
Ak koreniny pred plnením džemu do fliaš vyberieme z hrnca, dôkladne ich umyjeme pod tečúcou vodou a necháme na papierovej utierke uschnúť, môžeme ich znova použiť.
Džem je veľmi chutný s bielym chlebom a syrom. Ak ním raz ponúknete priateľov, každý ho bude chcieť ochutnať!
Share or print this recipe