Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jablková omáčka:
Poleva:
Dozdobenie:
Príprava:
Jablková omáčka:
Jablko umyte, olúpte, rozkrojte a očistite od jadra, rozkrájajte na mesiačiky a dajte do hrnca so šťavou z polovice citróna , vodou, badyánom a škoricou a duste asi 15 minút. Akonáhle sú kúsky jabĺk mäkké, odstavte hrniec z platničky. Vyberte škoricu a badián. Mäkké kúsky jabĺk prepasírujte a potom omáčku nechajte vychladnúť.
Cesto na sušienky:
Zmiešajte všetky prísady až vznikne hladké cesto. Potom cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi 30 minút odpočívať v chladničke. Predhrejte rúru na 180 stupňov - horné a spodné pečenie. Dva plechy vyložte papierom na pečenie. Na múkou posypanej doske cesto na sušienky vyvaľkajte asi na 3 mm a potom pomocou vykrajovačov vykrojte požadovaný tvar. Sušienky položte na plech vyložený papierom na pečenie. Sušienky potrite šľahačkou a pečte asi 12 minút na prostrednom rošte - každý plech zvlášť.
Akonáhle škoricovo-jablkové sušienky zhnednú, vyberte ich z rúry a nechajte úplne vychladnúť
Sušienky možno ozdobiť cukrovou polevou alebo rozpustenou čokoládou a mletými orechmi.
Poleva:
Zmiešajte práškový cukor s citrónovou šťavou. Pomocou čajovej lyžičky polevu rozotrite na sušienky a ihneď posypte vlašskými orechmi (poleva nesmie zaschnúť) a nechajte ich uschnúť.
Dozdobenie:
Na čokoládovú dekoráciu pomaly rozpustite čokoládu na polevu na vodnom kúpeli. Rozpustenú polevu natrite lyžičkou na jablkové a škoricové sušienky. Ešte čerstvú polevu posypte mletými orechmi. Nechajte uschnúť.
Share or print this recipe