Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie na tortovú formu (Ø 26 cm)
Jablká ošúpeme, zbavíme jadieroch a nakrájame na plátky. Dáme do misky spolu so škoricou a cukrom a ingrediencie premiešame rukami.
Na cesto dáme do misky múku, mandle, hnedý cukor, škoricu, vajce a pokrájané studené maslo a vymiešame kuchynským strojom alebo ručným mixérom. Na začiatku, keď sa suroviny začnú spájať, odoberieme asi ⅓ zmesi lyžičkou a odložíme na mrveničku. Dokončíme miesenie cesta, kým nebude hladké, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočívať. Na mrveničku zmiešame cesto s lúpanými mandľami.
Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 170 °C.
Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske (cca 3-4 cm väčšej ako je plech). Cesto vložíme do formy, pritlačíme, kým nedosiahne výšku 3 cm. Okraj rovno odrežeme nožom. Na cesto poukladáme jablká a prikryjeme strúhankou.
Koláč pečieme 50-55 minút. Necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme cukrom.
Share or print this recipe