Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Maslo s Korunným cukrom práškovým vymiešame do peny, pridáme vajce, jemne nastrúhanú citrónovú kôru a lieskové orechy. Uvarené a ošúpané zemiaky pretlačíme cez lis na zemiaky a pomocou ručného šľahača primiešame k hmote.
Nakoniec premiešame prášok do pečiva s preosiatou múkou, pridáme k hmote a vypracujeme vláčne cesto. Dve tretiny cesta rukami vtlačíme do roztvoriteľnej tortovej formy s priemerom cca 24 cm, ktorú sme predtým vymastili maslom a vysypali mandľovými lupienkami.
Hrozienka umyjeme pod horúcou vodou, preberieme, necháme dobre odkvapkať, pokvapkáme trochou rumu a necháme nejaký čas postáť. Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame na tenké plátky, ktoré zmiešame s marinovanými hrozienkami, kryštálovým cukrom a škoricou a všetko rovnomerne rozdelíme na cesto. Nakoniec navrch jablkovej hmoty lyžicou rozotrieme zohriaty džem.
Zvyšné cesto so studeným maslom a uvedeným množstvom múky rozotrieme medzi dlaňami a posypeme ním jablkovú hmotu. Tortovú formu vložíme do predhriatej rúry na strednú poličku a pečieme pri teplote 200 °C približne 45 minút. Po vychladnutí tortu opatrne vyberieme z formy a posypeme Korunným cukrom práškovým.
Share or print this recipe