Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na približne 12 — 15 ražňov
Na štrúdľové cesto (ak sa ponáhľame, môžeme použiť aj hotové cesto z obchodu (2 balenia)):
Na jablkovú plnku:
Ďalej potrebujeme:
Zo všetkých surovín na štrúdľové cesto približne za 10 minút zamiesime tvrdé cesto.
Z cesta vytvoríme hladkú guľu, prikryjeme ho miskou vypláchnutou horúcou vodou a necháme odpočívať 15 minút. Zatiaľ si pripravíme jablkovú plnku.
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a ovocie pokrájame na malé kocky. V miske zmiešame s ostatnými prísadami.
Štrúdľové cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na čo najtenšie. Ruku zovrieme v päsť, cesto si na ňu položíme a opatrne ho postupne pomocou chrbta ruky rozťahujeme. Cesto by malo byť také tenké, aby bolo takmer priesvitné. Položíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a hrubšie okraje odstránime.
Rúru predhrejeme na 200 °C, s horným/dolným ohrevom a plech vyložíme papierom na pečenie.
Cesto potrieme rozpusteným maslom.
Odkrojíme ho z plátu cesta a rozdelíme približne na 6 rovnako veľkých závinov.
Záviny natiahneme na ražeň a uložíme na pripravený plech. Tento postup zopakujeme aj so zvyškom cesta.
Ražne potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme cukrom a v predhriatej rúre asi za 20 minút upečieme do chrumkava.
Najlepšie chutia ešte vlažné.
Share or print this recipe