Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na zapekaciu misu s priemerom 23 cm, asi na 4 porcie
Na posýpku:
Na podávanie:
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým teplovzduchom.
Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na jemné plátky. Marcipán nastrúhame na jemno. Gaštany rozmrvíme. Všetko zmiešame so slivkovým džemom a vsypeme do zapekacej misky.
Na posýpku prstami rozdrobíme múku zmiešanú s cukrom, mandľovými lupienkami, korením a maslom.
Posýpku rovnomerne rozdelíme na jablkovej zmesi a na prostrednej mriežke rúry pečieme asi 25 minút. Crumble posypeme cukrom a ešte teplé podávame.
Poznámka:
Aby sa posýpka pri príprave veľmi nezohriala a nezmekla je lepšie spracovať ku kuchynským robotom s hákom na cesto alebo elektrickým sekáčikom na potraviny, a až potom rukami.
Tip: Podávajme s vanilkovou alebo škoricovou zmrzlinou!
Share or print this recipe