Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vajíčka oddelíme a bielka vyšľaháme s polovicou cukru do pečiva na tuhý sneh. Vaječné žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do pečiva a vanilkovým cukrom. Do žĺtkovej zmesi vmiešame tretinu bielkov.
Lieskové oriešky, múku a gaštanovú ryžu zmiešame a primiešame k zvyšným vyšľahaným bielkom. Nakoniec pridáme rozpustené a vychladnuté maslo.
Zmes vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C cca. 50 minút.
Necháme 15 minút vychladnúť, vyklopíme na tortovú podložku a posypeme práškovým cukrom.
Tip: Ak použijeme čerstvé gaštany, prekrojíme ich na zakrivenej strane do kríža a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca. 12 minút alebo varíme vo vode cca. 20 minút. Gaštany ošúpeme za horúca a ihneď rozmixujeme.
Share or print this recipe