Figový džem

Prísady

Množstvo: 6 pohárov x 200ml
Doba prípravy: 15 minút

  • 600 g fíg
  • 200 ml červeného vína (prípadne: 150 ml hroznovej šťavy + 50 ml vody)
  • 300 g Korunný cukor želírovací 2:1
  • 4 klinčeky
  • 4 zrnká celého čierneho korenia
  • 1 zvitok škorice
  • 4 cl pomarančového likéru (voliteľné)

Príprava

Figy umyjeme, stopky odstránime a ovocie pokrájame na drobné kúsky.

Pokrájané figy vložíme do hrnca, pridáme želírovací cukor a víno.

Koreniny vložíme do sitka na čaj alebo do jednorazového vrecúška na koreniny a vložíme do hrnca. Zmes uvedieme do varu.

Za stáleho miešania ju povaríme 5 minút.

Vyberieme koreniny a pridáme pomarančový likér (ak ho použijeme) a džem naplníme do pripravených fliaš.

Tip: Ak chceme, aby bol džem zvlášť krémový, môžeme ho
          počas varenia mixovať tyčovým mixérom.

Ďaľšie recepty