Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Farebný ryžový šalát
Dressing
Dokončenie
Vidiecku obilnú a divokú ryžu pripravte podľa návodu na obale do al dente. Potom necháme ryžu vychladnúť. Jarné cibuľky olúpte a nakrájajte na kolieska. Papriky a chilli papričky umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky. Najprv odstráňte semienka z chilli. Koriander a lístky mäty umyte, osušte a nasekajte najemno. Mango olúpte a dužinu nakrájajte na malé kúsky. Nakrájané prísady dajte do misy. Bio citrón umyte v horúcej vode, osušte, otrhajte kôru a pridajte k prísadám v mise.
Na zálievku zmiešajte citrónovú šťavu s ryžovým octom, sezamovým olejom, trstinovým cukrom a morskou soľou. Dochuťte soľou.
Vychladnutú hnedú ryžu a divokú ryžu pridajte k ostatným surovinám v mise. Pridajte dresing a prísady dobre premiešajte. V prípade potreby pridajte korenie. Kešu oriešky a kokosové lupienky opečte jeden po druhom na potiahnutej panvici.
Ryžový šalát dajte do jednej veľkej misky alebo 4 malých misiek a ozdobte opraženými kešu a kokosovými lupienkami.
TIP: Pokiaľ nemáte radi ryžový ocot a sezamový olej alebo ich doma nemáte, môžete namiesto nich použiť biely vínny ocot a olivový olej.
Šalát je možné pripraviť aj s prúžkami grilovaných kuracích pŕs.
Share or print this recipe