Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na približne 15 kusov
Na dokončenie:
Na choux (odpaľované) cesto:
Na marhuľovú plnku:
Na tvarohovú plnku:
Ďalej potrebujeme:
V panvici rozpustíme maslo. Pridáme strúhanku a na miernom ohni za stáleho miešania pražíme, až kým sa nerozvonia. Zatiaľ odložíme.
Na cesto v rajnici zmiešame vodu s mliekom, maslom a soľou, za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí.
Skôr než začne zmes vrieť za stáleho miešania do nej postupne pridáme múku.
Miešame, až kým zmes nezhustne a nespojí sa. Stierkou cesto zhŕňame od krajov do stredu.
Hneď ako sa na dne rajnice vytvorí tenký svetlý povlak, stiahneme ju z ohňa.
Potom necháme zmes vychladnúť na izbovú teplotu. Po jednom vmiešame vajcia, po každom vajci miešame cesto aspoň pol minúty. Zmes cesta naplníme do zdobiaceho vrecka s hladkou alebo hviezdicovou zdobiacou špičkou.
Rúru predhrejeme na 200 °C, s horným/dolným ohrevom a plech vyložíme papierom na pečenie. Na plech vytlačíme pásiky dlhé asi 10 cm a posypeme ich maslovou strúhanou. Pečieme v spodnej tretine predhriatej rúry približne 25-30 minút, do zlata.
Umyté a vykôstkované marhule pokrájame na malé kúsky. Vložíme do rajničky spolu so želírovacím cukrom, dobre premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť. Marhule necháme asi 2 — 3 minúty mäknúť, potom ich odstavíme z ohňa.
Všetky suroviny na tvarohovú plnku vložíme do misky a vyšľaháme na tvrdú penu.
Eklerky vodorovne rozrežeme a naplníme tvarohovým krémom. Položíme naň 1 — 2 čajové lyžičky varených marhúľ, potom priložíme hornú časť.
Najlepšie chutia čerstvé.
Share or print this recipe