Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vodu, mlieko, soľ a krupicový cukor dáme do hrnca a prevaríme. Pridáme maslo, opäť prevaríme a pridáme múku. Silno miešame varechou a 3 minúty odpaľujeme (cesto by sa malo oddeľovať od hrnca). Preložíme do misy a postupne primiešame vajcia, kým nevznikne hladká hmota. Cestom potom naplníme zdobiace vrecko s hladkou špičkou (veľkosť 14) a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame približne 10 cm dlhé pásiky. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 190 °C približne 20. Dvierka rúry pritom necháme na štrbinku otvorené. Upečené pásiky necháme vychladnúť.
Želatínu namočíme do studenej vody. Bielu čokoládu nasekáme najemno, pomaly rozpustíme nad vodným kúpeľom (40 °C) a necháme vychladnúť. Vajce, žĺtok a soľ vyšľaháme nad vodným kúpeľom na hustý krém. Pridáme pomarančový likér a dobre vytlačenú želatínu a rozpustíme. Primiešame čokoládu a hmotu poriadne vyšľaháme. Pridáme zľahka vyšľahanú šľahačku. Penu preložíme do misy, prikryjeme a na 3 hodiny odložíme do chladničky.
Share or print this recipe