Džem z jahôd a čili papričiek

Prísady

  • 1 kg jahôd
  • 1 malá suchá čili paprička
  • 500 g Korunného cukru želírovacieho 2: 1
  • 1 čajová lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 čajová lyžička nahrubo mletého čierneho korenia

Príprava

Jahody umyjeme, necháme oschnúť, potom očistíme. Polovicu rozmixujeme, zvyšok nakrájame na kúsky. Chilli papričku vyčistíme a zbavíme zrniečok, jemne nasekáme a pridáme so zázvorom k jahodám. Prisypeme Korunný cukor želírovací 2: 1.

Za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme 7 minút a potom vykonáme želírovaciu skúšku. Nakoniec okoreníme čiernym korením.

Horúci džem plníme do pohárov a dobre zaviečkujeme.

Ďaľšie recepty