Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zapekacia forma o veľkosti 30 krát 12 cm
Cesto:
Drobenka:
Poleva:
Do misy navážame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, citrónovú kôru a kardamóm a zamiešame.
K suchým ingredienciám pridáme cmar a vajcia a rozmiešame dohladka. Úplne na záver pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a vymiešame do hladkej hmoty. Čučoriedky obalíme v 5 g hladkej múky a zľahka ich pomocou stierky do hmoty zabalíme. Zapekaciu formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a čučoriedkové cesto do nej nalejeme.
Na posýpku dáme všetky ingrediencie do misy a pomocou prstov vytvoríme nerovnomerne veľké kúsky. Tie nasypeme na čučoriedkovú hmotu a koláč dáme do rúry piecť na 170 ° C asi 35 až 40 min., alebo kým špajla nezostane úplne suchá. Upečený koláč dáme vychladnúť na mriežku, pocukrujeme a polejeme ho polevou, ktorú sme pripravili z roztlačených čučoriedok a práškového cukru. Najlepšie chutí ešte vlažný.
Share or print this recipe