Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na približne 12 kusov
Na čokoládové cesto:
Na karamelovo — arašidové pukance:
Ďalej potrebujeme:
Rúru predhrejeme na 175°C s horným/dolným ohrevom a tortovú formu alebo formu na biskupský chlebíček obalíme 3 — 4 vrstvami alobalu. Na alobale urobíme nožom 12 malých otvorov a opatrne do nich vložíme kornútky na zmrzlinu.
Na cesto vložíme do misky maslo, cukor, vanilku a soľ a za 2 — 3 minúty vymiešame do krémova.
Po jednom primiešame vajíčka, šľaháme, až kým nevznikne hladká masa.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a s kakaom, potom striedavo s mliekom na najnižšom stupni pridáme do masy.
Kornútky na zmrzlinu do 2/3 naplníme cestom a v predhriatej rúre pečieme asi 15 — 20 minút.
Na korunu na hrubo posekáme arašidy.
Cukor nasypeme do nepriľnavej panvice a na strednom plameni rozpustíme. Priveľa nemiešame, panvicou skôr otáčame. Hneď ako cukor získa zlatohnedú farbu postupne vmiešame teplú smotanu na šľahanie (pozor: horúca para!).
Zmes necháme trochu vychladnúť, potom vmiešame maslo.
Teplý karamel zmiešame s pukancami a s arašidmi, naložíme na čokoládové kopčeky a okamžite konzumujeme.
Tip: Namiesto kornútkov na zmrzlinu môžeme použiť aj formičky na muffiny.
Share or print this recipe