Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na pomarančové jemné cesto
na čokoládovo-gaštanovú plnku
Dajte všetky ingrediencie na jemné cesto do misky a nechajte miešať hákom na miesenie v kuchynskom robotovi alebo vymiešajte ručným miešacím prístrojom na hladké cesto.
Dajte cesto na pracovnú plochu posypanú múkou, vyformujte ho ručne do gule a nechajte ho zakryté odstáť cca 45 minút v chladničke.
Vyvaľkajte jemné cesto na pracovnej ploche posypanej múkou do hrúbky cca 5 mm a vtlačte ho do tortovej formy s priemerom cca 25 - 26 cm.
Na prípravu náplne dajte do malého hrnca maslo s čokoládou, nechajte ich roztopiť pri nízkej teplote a potom krátko vychladnúť.
Vyšľahajte vajcia s Wiener Staubzucker a soľou počas cca 3 - 5 minút do peny.
Rozmiešajte pomarančovú šťavu s rumom, pudingovým práškom, múkou, kakaom na pečenie a práškom na pečenie tak, aby nevznikli hrčky.
Potom pomaly vmiešajte pudingovú zmes a po nej nakoniec čokoládovo-maslovú zmes do vaječnej zmesi.
Nalejte ešte tekutú čokoládovo-pomarančovú plnku do pripravenej tortovej formy a pečte v spodnej tretine predhriatej rúry na pečenie cca 25 - 30 minút.
Nechajte čokoládovo-pomarančovú tortu úplne vychladnúť a pochutnajte si na nej.
Tip: Ak vám ešte zostane nejaké jemné cesto, môžete si ho vyvaľkať, rozličnými formičkami z neho vyrezať rôzne tvary a v rúre zapnutej na vrchné a spodné pečenie upiecť na 180°C za cca 10 - 12 minút delikátne pomarančové keksíky.
Share or print this recipe