Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Počet porcií: 15
Doba prípravy: 75 minút (bez chladenia)
Na čokoládovo-orechové cesto:
Na mangový džem:
Na krém:
Na dokončenie:
Čokoládovo-orechové cesto:
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom.
30x11 cm formu na biskupský chlebíček vyložíme papierom na pečenie, alebo natrieme maslom a pomúčime.
Čokoládu nad parou rozpustíme.
Maslo izbovej teploty s cukrom vyšľaháme na krém.
Po jednom primiešame vajíčka.
Pridáme rozpustenú čokoládu a orechy.
Múku preosejeme s práškom do pečiva, kakaovým práškom a so soľou, striedavo s mliekom pridávame do cesta, premiešame, aby sme získali homogénnu zmes.
Cesto rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy na pečenie a pečieme 50-60 minút. (Skontrolujeme zapichnutím špajdle).
Hotový čokoládovo-orechový zákusok vyberieme z rúry a necháme 15 minút vychladnúť vo forme, potom ho vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť na mriežke.
Tip: V polovici pečenia zákusok prikryjeme papierom na pečenie, aby príliš nestmavol.
Mangový džem:
Dužinu manga pokrájame na drobné kocky a spolu s pomarančovou šťavou a želírovacím cukrom vložíme do rajničky.
Privedieme do vary a tyčovým mixérom rozmixujeme.
Mierne varíme 4 minúty. Potom naplníme do pripravených fliaš.
Necháme vychladnúť.
Krém:
Zo smotany na šľahanie vyšľaháme pevnú šľahačku.
Opatrne do nej vmiešame mangový džem. Džem by mal zostať v šľahačke v „pruhoch“.
Krém naplníme do vrecka na zdobenie.
Na dokončenie:
Vychladnutý čokoládovo-orechový zákusok vrátime do formy.
Rukoväťou varešky zákusok priečne prepichneme na 3 miestach, do rôznej hĺbky.
Plnku naplníme do vzniknutých otvorov a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
Zo smotany na šľahanie vyšľaháme pevnú šľahačku. Kokosové lupienky opražíme v nepriľnavej panvici bez tuku, až kým im nezačnú hnednúť okraje. Mango nakrájame na malé kocky.
Zákusok vyberieme z formy a povrch nahrubo rozotrieme šľahačkou. Navrch natrieme mangový džem.
Zdobíme kúskami manga, physalis a opraženými kokosovými lupienkami.
Share or print this recipe