Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Počet porcií: 10
Doba prípravy: 60 minút (bez chladenia)
Na čokoládové cesto:
na mätový krém:
na dokončenie:
Čokoládové cesto:
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom.
Tortovú formu s kovovou sponou, s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie.
Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky s polovicou cukru vymiešame do krémova.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme pevný sneh. Postupne prisypeme zvyšný cukor a vmiešame žĺtky s preosiatou múkou, kakaom a práškom do pečiva.
Cesto nalejeme do formy, rovnomerne rozotrieme a v predhriatej rúre pečieme asi 35 minút. Skontrolujeme zapichnutím špajdle.
Necháme vychladnúť.
Mätový krém:
Zo smotany na šľahanie vyšľaháme pevnú šľahačku.
Plátky želatíny namočíme na 4 minúty do studenej vody. Dôkladne ich vytlačíme. 4 lyžice mätového sirupu zohrejeme, aby bol vlažný a rozpustíme v ňom vytlačenú želatínu.
Pridáme 1/3 šľahačky a zohrievame, kým nebude mierne tekutá. Vmiešame potravinárske farbivo a miešame kým zmes nebude rovnomerne sfarbená do zelena.
Zmes pridáme k zvyšnej tuhej šľahačke.
Primiešame mätový sirup, potravinárske farbivo. na drobno posekanú čokoládu a vymiešame na hladký krém.
Na dokončenie:
Mätový krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté čokoládové cesto. Tortu necháme stuhnúť v chladničke najmenej 4 hodiny, najlepšie však celú noc.
Odstránime boky tortovej formy.
Zo smotany na šľahanie vyšľaháme tvrdú šľahačku a zdobiacim vreckom vytlačíme na mätový krém bodky.
Čokoládu After Eightet priečne prerežeme a rozpolené plátky umiestnime na tortu.
Zdobíme lístkami čerstvej mäty.
Tip: Namiesto domáceho mätového sirupu môžeme použiť aj sirup z obchodu.
Share or print this recipe