Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 záviny / cca 40 kúskov
Sušienková čokoládová vrstva
Kokosový krém
Na kokosovú plnku zohrejeme v hrnci mlieko, pridáme maslo a cukor - krátko povaríme. Za stáleho miešania pridávame pšeničnú krupicu, kým zmes nezhustne ako puding. Bude to veľmi rýchlo, preto zmes stále miešame. Hneď ako zmes zhustne, vypneme sporák alebo zmes stiahneme z horúcej platne. Nakoniec vmiešame kokosové lupienky.
Na čokoládovú vrstvu rozdrobíme na jemno maslové sušienky - môžeme to urobiť kuchynským robotom alebo v potravinovom sáčku pomocou váľku na cesto - váľok treba silno pritlačiť.
V miske zmiešame rozdrobené keksy, nesladený kakaový prášok a cukor, po častiach pridáme mlieko. Ďalej dôkladne miešame, môžeme si pomôcť aj rukou, zmes má byť tvárna, nesmie byť priveľmi suchá ani priveľmi vlhká. Keď dosiahneme tvárnu konzistenciu vytvarujeme zo zmesi guľu a položíme ju na väčší kus fólie. Prikryjeme druhou vrstvou fólie a pomocou váľku vyvaľkáme na obdĺžnikový tvar. Vrstva by mala byť hrubá asi 5 mm. Odstránime hornú vrstvu fólie.
Lyžicou nanesieme kokosovú plnku a rozotrieme. Začneme od dlhšej strany a pomocou spodnej potravinovej fólie pevne stočíme ako roládu. Roládu dáme do chladničky najmenej na 60 minút – najlepšie na noc.
Vychladnutú roládu ostrým nožom pokrájame na tenké plátky a podávame.
Copyright: Mei liabste Speis
Share or print this recipe