Čokoládovo-kokosový závin

Prísady

2 záviny / cca 40 kúskov

Sušienková čokoládová vrstva

Kokosový krém

  • 200 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 80 g Korunný cukor krupicový
  • 50 g pšeničnej krupice
  • 150 g kokosových lupienkov
  • Potravinárska fólia na zrolovanie

Príprava

Na kokosovú plnku zohrejeme v hrnci mlieko, pridáme maslo a cukor - krátko povaríme. Za stáleho miešania pridávame pšeničnú krupicu, kým zmes nezhustne ako puding. Bude to veľmi rýchlo, preto zmes stále miešame. Hneď ako zmes zhustne, vypneme sporák alebo zmes stiahneme z horúcej platne. Nakoniec vmiešame kokosové lupienky.

Na čokoládovú vrstvu rozdrobíme na jemno maslové sušienky - môžeme to urobiť kuchynským robotom alebo v potravinovom sáčku pomocou váľku na cesto - váľok treba silno pritlačiť.

V miske zmiešame rozdrobené keksy, nesladený kakaový prášok a cukor, po častiach pridáme mlieko. Ďalej dôkladne miešame, môžeme si pomôcť aj rukou, zmes má byť tvárna, nesmie byť priveľmi suchá ani priveľmi vlhká. Keď dosiahneme tvárnu konzistenciu vytvarujeme zo zmesi guľu a položíme ju na väčší kus fólie. Prikryjeme druhou vrstvou fólie a pomocou váľku vyvaľkáme na obdĺžnikový tvar. Vrstva by mala byť hrubá asi 5 mm. Odstránime hornú vrstvu fólie.

Lyžicou nanesieme kokosovú plnku a rozotrieme. Začneme od dlhšej strany a pomocou spodnej potravinovej fólie pevne stočíme ako roládu. Roládu dáme do chladničky najmenej na 60 minút – najlepšie na noc.

Vychladnutú roládu ostrým nožom pokrájame na tenké plátky a podávame.

Copyright: Mei liabste Speis

Ďaľšie recepty