Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie na kysnuté cesto
Ingrediencie na čokoládovo-gaštanovú plnku
Iné
Dajte ingrediencie na kysnuté cesto do misky a nechajte miešať minimálne 10 minút hákom na miesenie v kuchynskom robotovi alebo vymiešajte pomocou ručného miešacieho prístroja na hladké cesto.
Vyformujte cesto na pracovnej ploche posypanej múkou do gule, vložte ho naspäť do misky a nechajte ho zakryté na teplom mieste alebo pri izbovej teplote minimálne cca 60 minúť nakysnúť.
Medzičasom si pripravte plnku do čokoládovo-gaštanových gombíkov.
Nasekajte jemnú horkú čokoládu na kúsky a dajte ju s maslom a cukrom do malého hrnca.
Nechajte zmes pri nízkej teplote roztopiť, až kým sa všetky ingrediencie nespoja v dostatočnej miere a nevznikne pevnejšia hmota. Nechajte hmotu trochu ochladnúť.
Nasekajte gaštany na malé kúsky a pripravte si ich na použitie.
Položte na jeden alebo dva plechy papier na pečenie.
Vyvaľkajte kysnuté cesto na pracovnej ploche posypanej múkou do pravouhlého tvaru na hrúbku cca 5 mm a rovnomerne naň natrite čokoládovo-maslovú hmotu.
Vyvaľkané cesto posypte kúskami jedlých gaštanov a zrolujte ho pozdĺž krátkej strany.
Z rolky odrežte cca 1 cm široké pásy a tieto zvrchu jemne roztlačte naplocho.
Priložte zakaždým jeden koniec pásu na druhý a stlačte ich.
Gombíky poukladajte s odstupmi medzi nimi na pripravený plech a nechajte ich ešte raz prikryté cca 20 minút nakysnúť.
Rozmiešajte vajce s mliekom a potrite nimi jemne povrch odrezaných pásov.
Potom pečte čokoládovo-gaštanové gombíky v predhriatej rúre do zlatohneda cca 20 - 25 minút a v ideálnom prípade skonzumujte ešte, kým sú trochu teplé.
Tip: Ako plnku môžete použiť aj na malé kúsky nasekané lieskové orechy alebo iný druh orechov.
Share or print this recipe