Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na prípravu cesta vymiešajte vajcia s hnedým a vanilkovým cukrom až do spenenia. Postupne primiešavajte olej a vodu. (Čím dlhšie budete miešať, tým bude základ vzdušnejší!). Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom a pridajte do vymiešaných vajec s cukrom. Cesto rozotrite na plech a pečte pri teplote 180 ° C asi 20 - 25 minút.
Tmavú čokoládu polámte alebo nasekajte na malé kúsky. Šľahačku uvarte v hrnci, pridajte kúsky čokolády a práškový cukor a všetko spolu dôkladne premiešajte, kým sa všetky kúsky nerozpustia. Plnku nechajte vychladnúť v chladničke. Potom mixérom alebo kuchynským robotom vyšľahajte šľahačku, až kým neztuhne.
Kruhy z cesta môžete vyrezať pomocou okrúhleho vykrajovača. Vykrojené cesto prekrojte s nožom na dve časti (približne rovnaké). Vrchnú časť (pre hlavy) môžete zaobliť. Spodnú časť natrite marhuľovým džemom a čokoládovou plnkou. Potom naň priložte vrchnú časť (zaoblenú).
Pred zdobením kakaovou polevou koláčiky položte na stojan a pod neho vložte podnos, ktorý zachytí zvyšnú čokoládu.
Najprv zahrejte kakaovú polevu. Keď je poleva tekutá, ozdobte ňou najprv boky a nakoniec ju rozotrite na vrch. Potom polevu nechajte zaschnúť. Následne môžete prilepiť jedlé oči.
Z farebného papiera vystrihnite prúžky široké asi 1,5 cm, ktoré si vopred nakreslíte ceruzkou a pravítkom. Prúžok umiestnite okolo vrchnej časti hotového koláčika a odstrihnite s rezervou cca 1 - 1,5 cm. Vytvorte ním kruh a zošite ho. Čokoládoví indiáni sú hotoví.
Zvyšky hotového cesta sa môžu použiť na prípravu koláčikov s čokoládovou plnkou. Takto nemusíte nič vyhadzovať! Pripravte si dvakrát väčšie množstvo plnky. Rozdrvte zvyšky koláča a zmiešajte ho s dostatočným množstvom čokoládovej plnky, aby sa vytvorila pevná hmota. Z tejto hmoty si vymodelujte guľky, namočte ich do kakaovej polevy a nechajte uschnúť. Môžete využiť napríklad na karneval!
Share or print this recipe