Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Cesto:
V hrnčeku dáme zovrieť smotanu. Nasekáme čokoládu na malé kúsky a zalejeme ju horúcou smotanou. Necháme asi minútu postáť a rozmiešame. Postupne pridáme žĺtky a opäť premiešame. Nakoniec ešte pridáme kakao. V prípade, že bude zmes príliš hustá, prilejeme trochu vody. Ak má cesto správnu konzistenciu, necháme ho vychladnúť.
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny a opatrne vmiešame do čokoládovej zmesi. Misky poriadne vytrieme maslom, vysypeme cukrom a naplníme čokoládovou zmesou do 2/3 od okraja misky. Misky poukladáme na plech a do plechu nalejeme troška vody, aby bolo suflé vláčnejšie a lepšie upečené. Dáme piecť na 15 min. pri teplote 180 °C.
Domáca zmrzlina:
Mrazené maliny rozmixujeme spolu s hnedým cukrom a smotanou.
Nakoniec na ešte horúce suflé pridáme kopček zmrzliny a Pohladenie ženskej duše je na svete.
Share or print this recipe