Čokoládové striekané cukrovinky

Prísady

Na cca 65 kusov

  • 300 g hladkej múky
  • 2 zarovnané čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g mäkkého masla
  • 130 g Korunného práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 50 g jemne posekaných mandlí
  • 50 g najemno posekanej čokolády

Krém:

Príprava

Predhrejte rúru na 160 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie.

Zmiešajte múku s práškom do pečiva. Maslo vymiešajte s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pridajte vajce, potom vmiešate múku, mandle a čokoládu.
Dajte cesto do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou (tryskou) a vytvorte na plechu malé hrudky. Pečte v rúre na strednom rošte asi 10 minút. Vyberte a nechajte vychladnúť.

Na krém riadne zmiešajte maslo s púdrovým cukrom a vmiešajte čokoládu. Krémom spojte vždy dve hrudky.

Ďaľšie recepty