Čokoládové rezy s čerešňami v červenom víne

Prísady

Na čokoládové rezy

Na čerešne v červenom víne

  • 250 g červeného vína
  • po 1 kúsku celej škorice, klinčeka a badiánu
  • zopár štipiek dlhého korenia
  • nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 70 g Korunného cukru hnedého
  • 1 PL zemiakovej múky
  • 2 PL studenej vody
  • 250 g vykôstkovaných čerešní
  • Korunný cukor práškový - mlynček na posypanie

 

Príprava

Horkú čokoládu na varenie nasekáme najemno a v miske nad vodným kúpeľom pri nízkej teplote pomaly rozpustíme. Za stáleho miešania necháme trochu vychladnúť. Maslo, práškový cukor a kakao vymiešame do peny a pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu.  

Vajcia a žĺtky vyšľaháme na krémovú konzistenciu a zľahka primiešame k maslovej hmote. Bielky dobre vyšľaháme a postupne k nim pridáme krupicový cukor, vyšľaháme na krémový sneh a tiež primiešame k maslovej hmote.  

Hmotu rozotrieme do výšky 2 cm na polovičný plech vystlaný papierom na pečenie a na strednej poličke v predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.

Ďaľšie recepty