Čokoládové orieškové a vanilkové sušienky

Prísady

Ingrediencie na čokoládové a orechové krehké pečivo:

  • 125 g studeného masla
  • 125 g Korunný cukor práškový
  • 1 vajce
  • 200 g múky
  • 60 g drvených vlašských orechov
  • 0,5 ČL mletej škorice
  • 15 g pekárskeho kakaa

Pre vanilkové krehké pečivo:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g studeného masla
  • 100 g Korunný cukor práškový
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 štipka soli

Príprava

Do misky dajte múku, cukor, (pekárske kakao a drvené vlašské orechy). Studené maslo rýchlo nakrájajte na malé kúsky a pridajte. Pridajte vajce, soľ (a škoricu). Všetky suroviny rýchlo vypracujte na hladké cesto. Zabaľte do potravinovej fólie a dajte na asi 30 minút do chladničky.

Rúru predhrejte na 180 stupňov pri zapnutých telesách hore a dolu. Plech vysteľte papierom na pečenie. Pracovnú plochu zľahka poprášte múkou, pomocou valčeka vyvaľkajte cesto do hrúbky 0,5 cm.

Na cesto rozprestrieme pranú (bez aviváže) háčkovanú dečku. Pomocou valčeka ju opatrne vtlačíme do cesta. Potom háčkovanú dečku pomaly odlepte od cesta a vykrajujte sušienky.

Ďaľšie recepty