Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
V jednej miske si zmiešame suché ingrediencie, v druhej miske mokré. Potom obe hmoty zmiešame dokopy a spojíme ich do cesta. Keď je cesto vymiešané, naplníme ním do vyše 2/3 muffinové košíčky. Pečieme pri teplote 180 - 200 °C asi 20 minúť. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. Maslo vymiešame s cukrom a postupne primiešavame aj mascarpone. Horkú čokoládu roztopíme, necháme vychladnúť a primiešame ku krému. Vychladnuté muffiny v strede vyrežeme a na dno dáme malinu. Na vrch nanesieme čokoládový krém a položíme malinu.
Na záverečné dozdobenie si pripravíme karamelové vlasy. Karamel pripravíme tak, že nasypeme krupicový cukor do nerezového hrnca a zalejeme ho vodou. Za stáleho miešania varíme, až kým nebude cukor dostatočne rozpustený. Akonáhle začne cukor hnednúť, stiahneme teplotu a karamel schladíme ponorením hrnca do studenej vody. Popritom stále miešame. Karamel by mal mať byť tekutý, avšak trochu stuhnutý – vtedy prichádza chvíľa, keď môžeme pomocou vidličky začať vyrábať okolo muffinov karamelové vlasy. Dokonalá valentínska dekorácia je na svete <3
Share or print this recipe