Čokoládová zemiaková bábovka

Prísady

Budeme potrebovať:

  • 120 g masla
  • 110 g Korunného cukru krupicového
  • 2 vajíčka
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 250g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g roztopenej čokolády na varenie
  • 2 ks zaváraných hrušiek
  • 50 g nasekanej čokolády
  • kakao na vysypanie formy

Na dozdobenie:

  • 100 ml čokoládovej polevy

Príprava

Maslo s cukrom vymiešame do peny.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k zmesi, pridáme aj nastrúhané zemiaky, vychladnutú čokoládu, nakoniec na kocky nakrájané hrušky a čokoládu. Zľahka premiešame.
Rúru vyhrejeme na 180°C.
Formu poriadne vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme a polejeme čokoládovou polevou.

Video

Ďaľšie recepty