Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na tortový kruh na pečenie s priemerom 20 cm
na cesto:
na tvarohový krém:
na čokoládovú polevu:
okrem toho:
na ozdobu:
Maslo s čokoládou pomaly rozpustíme v malej rajničke. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tvrdý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme na ľahkú penu. Za stáleho miešania pridáme čokoládovo-maslovú zmes a napokon kyslú smotanu.
Vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva a napokon aj sneh z bielkov.
Rúru predhrejeme na 170 °C, so zapnutým teplovzduchom. Tortový kruh na pečenie položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Pečieme asi 60 minút na strednej mriežke rúry. Skontrolujeme zapichnutím špajdle! Vyberieme a necháme vychladnúť.
Na tvarohový krém všetky suroviny dobre zmiešame.
Vychladnutú tortu vodorovne rozrežeme na tretiny pomocou dlhého noža na chlieb.
Jeden plát cesta položíme na tortový podnos (alebo na otočný tortový podnos). Potrieme 3 lyžicami karamelového krému a na vrch natrieme tenkú vrstvu tvarohového krému. Naň položíme druhý plát cesta a opäť natrieme karamelovým krémom a tvarohovým krémom. Naň položíme posledný plát cesta a pomocou stierky tortu rovnomerne natrieme tvarohovým krémom. Na bokoch torty zotrieme krém tak, aby presvitala časť karamelového krému. Tortu necháme stuhnúť v chladničke.
Čokoládu pomaly rozpustíme v smotane na šľahanie. Hneď ako získa správnu konzistenciu (nebude príliš tekutá), nanesieme čokoládovú polevu lyžicou do stredu torty a rozotrieme smerom von. Trochu čokoládovej polevy necháme stiecť po boku torty.
Keď poleva stuhne, tortu ozdobíme pekanovými a makadamovými orechmi, praženými lieskovými orieškami a čokoládovými pralinkami. Pred podávaním necháme v chladničke stuhnúť.
Share or print this recipe