Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cesto
Na polevu
Rúru predhrejte na teplotu 180 °C s horným a dolným ohrevom. Rozkladaciu formu s priemerom 26 cm vymažte tukom a vysypte múkou. Oddeľte žĺtka od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Dajte ho nabok. Maslo vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. K mase pridajte žĺtky. Čokoládu na varenie posekajte na malé kúsky a pomaly roztopte vo vodnom kúpeli. Roztopenú čokoládu pridajte k maslovej hmote. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a striedavo s mliekom pridávajte k mase. Na záver vmiešajte bielkový sneh.
Cesto vylejte do pripravenej formy a pečte cca 50 minút v strednej pozícii. Urobte skúšku špáradlom. Ak sa na špáradlo neprilepí cesto, môžete sacherovu tortu vybrať z rúry. Ak sa cesto na špáradlo stále lepí, tortu pečte ešte 5 minút a potom opäť urobte skúšku špáradlom. Tortu vyberte z rúry a nechajte cca 10 minút vychladnúť.
Tortový ráfik opatrne odstráňte. Urobíte to tak, že chrbátom noža opatrne prejdete po okraji ráfika a tento potom uvoľníte. Napokon nechajte tortu kompletne vychladnúť. Sacherovu tortu prerežte vodorovne v strede na dve časti.
Čokoládu na varenie posekajte na malé kúsky a spolu s kokosovým tukom pomaly roztopte vo vodnom kúpeli. Poleva by nemala mať viac ako 35 °C. Marmeládu zohrejte a potrite ňou tortový korpus. Potom položte druhú časť korpusu a zvyšnou teplou marmeládou polejte celú tortu. Dávajte pritom pozor na to, aby bol marmeládou rovnomerne pokrytý aj okraj torty. Na rozotretie marmelády preto použite tortovú stierku. Roztopenou čokoládou polejte tortu potretú zohriatou marhuľovou marmeládou. Tortu pri tom držte jednou rukou a pohybujte ňou hore a dolu, aby sa čokoládová poleva rovnomerne rozliala. Polevu nechajte stuhnúť.
Tip: tortu podávajte s vyšľahanou šľahačkou.
Share or print this recipe