Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 Salami / ca. 10 Stück
Pomleté lieskové oriešky opražíme na panvici bez tuku – zintenzívni sa tým aróma.
Horkú čokoládu polámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Sušienky rozmrvíme na menšie - väčšie kúsky. Pripravíme si sušienkové omrvinky.
Maslo a cukor zmiešame s rozpustenou čokoládou až kým sa nerozpustia. Potom vmiešame všetky suroviny dobre zamiešame. Dáme do chladničky na cca 30 minút.
Pripravíme si vrstvu potravinovej fólie a vyložíme na ňu zmes na dĺžku asi 20 cm. Vytvarujeme salámu hrubú asi 5 cm a pomocou fólie ju pevne zvinieme. Konce pevne stočíme a uložíme do chladnička najmenej na hodinu.
Čokoládovú salámu obalíme v práškovom cukre a previažeme špagátom ako ozajstnú salámu.
Pred podávaním ju necháme zohriať na izbovú teplotu, aby sa nemrvila.
Copyright: Mei liabste Speis
Share or print this recipe